Welkom op de site van de hondenschool Natte Neuzen. De hondenschool maakt deel uit van een concept waar de nadruk ligt op drie aspecten: opvoeding annex training van de hond, medische verzorging en vachtverzorging. Deze benadering maakt het mogelijk de omgang met de hond met open vizier te bekijken, rekening houdend met alle mogelijke factoren. Op elk van deze drie gebieden zijn ervaren specialisten ter beschikking.

Ook behoort een gedragstherapie tot de mogelijkheden.

Voor de baasjes bestaat de mogelijkheid tot Insights© Discovery en Situationeel Leiderschap trainingen.

Neem ook eens een kijkje op de blindengeleide pagina, het verhaal van blindengeleidehond Chef te volgen.

Door onbevangen te kijken zie je veel meer:
Wil je een goede start met je nieuwe hond door een goede puppy selectie, socialisatie en opvoeding?
Wil je een sociale hond die ondanks afleidende prikkels toch aandacht heeft voor jou als baas?
Wil je een hond die iets voor jou als baas doet en niet voor snoepjes?
Wil je meer weten over het waarom en de motivatie van het gedrag van je hond?
Wil je je hond trainen en opvoeden volgens een diervriendelijke methode, in de  taal van je hond?
Wil je vertrouwd worden met de hondse omgangsregels en dus hondvriendelijk omgaan met je viervoeter?
Ben je op andere hondenscholen niet welkom wegens ongewenst gedrag van je hond?

Als je antwoord op een van deze vragen "ja" is, kijk dan vooral verder op deze site!

Tijdens mijn 35-jarige militaire loopbaan en diverse uitzendingen ben ik geconfronteerd met (het belang van) verschillende vormen van leiderschap. Gecombineerd met 20 jaar ervaring in het trainen van honden, biedt dit een interessante invalshoek in de benadering van
Situationeel Leiderschap en Beïnvloeding.
Op basis van een stukje theorie, geïllustreerd met praktijsituaties uit mijn werk, worden ervaringen tussen de deelnemers uitgewisseld, worden de verschillende aspecten van het leiderschap besproken en vooral de impact van een bepaalde leiderschapsstijl.
Theorie is interessant maar onvolledig zonder praktijk. Voor de praktijk worden geen klassieke rollenspellen tussen mensen onderling gespeeld, maar werkt iedere deelnemer  met een hond.  Het werken met sociale maar duidelijk karakteristieke honden behelst enkele eenvoudige oefeningen. Enige kennis van honden is helemaal niet nodig.
Waarom werken met honden? Omdat honden geen boodschap hebben aan status van een persoon. Er wordt dus onmiddellijk en onbevangen een spiegel voorgehouden.
Tijdens de oefeningen wordt je dus geconfronteerd met een prompte, eerlijke reactie op ieders eigen leidersschapstijl. Uiteraard wordt dit alles vervolgens geëvalueerd, zodat deze ervaring een bijblijvende verrrijking is in de beïnvloeding van je directe omgeving.

Deze workshop duurt een hele dag (2 dagdelen) en kunnen gegeven worden op diverse locaties. De locatie is te bepalen in overleg.
Voorwaarden en prijzen op aanvraag via mail of contactformulier.
Workshop Situationeel Leiderschap
Hondenschool Natte Neuzen
Sterk in maatwerk
email me
"Een super ervaring om de lessen te mogen volgen. Mijn hond is enorm gegroeid de afgelopen weken en dat is mede te danken aan deze cursus; goede methode, kleine groep, veel persoonlijke aandacht, voldoende tijd voor specifieke vragen/problemen en een trainer die weet waarover hij praat. Als cursist krijg je de mogelijkheid om de methode eigen te maken, maar er wordt niets verplicht. Je kunt eigen keuzes maken en weet dan ook wat daar de gevolgen van zijn."

Claire met C.V. Ollie
email me
email me
Insights© Discovery is een krachtig hulpmiddel dat veel gebruikt wordt in teams en bij teamontwikkeling. Door inzicht van de teamleden in zichzelf en in de andere teamleden kan het gehele team werken aan succesvolle samenwerking, communicatie en het realiseren van doelstellingen waarbij ieders kwaliteiten optimaal worden ingezet.

Insights© Discovery wordt ingezet bij onder andere:
•vragen over samenwerking, effectiviteit en doelgerichtheid
•nieuwe teams waarin het groepsgevoel een nieuwe impuls nodig heeft
•ondersteuning bij werving en selectie van teamleden
•reorganisaties
•competentie ontwikkeling en leervraagstukken
•het ontwikkelen van nieuwe strategieën door een team dat nog niet op elkaar is ingespeeld

De start is gelijk aan de individuele aanpak: de teamleden vullen elke afzonderlijk online een vragenlijst in en per teamlid wordt een individueel en op maat gesneden profiel gegenereerd. De terugkoppeling geschiedt in groepsverband waarbij eenieder persoonlijk zijn of haar profiel overhandigd krijgt. Daarnaast wordt ook gekeken naar het totaalprofiel van het team. Op die manier wordt de basis gelegd voor een succesvolle aanpak van effectief samenwerken en gezamenlijk doelen realiseren.

Ook hier geldt dat ieder teamlid eigenaar is van zijn eigen ontwikkeltraject dat een verhoging waarborgt voor persoonlijke effectiviteit en daardoor ook van de effectiviteit en succes van het team als geheel.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op

Insights© Discovery, persoonlijke effectiviteit
Heldere kleurentaal geeft inzicht in jezelf en de ander

Insights© Discovery is een krachtig instrument dat leidt tot effectieve communicatie van individu en team. Inzicht in jezelf en inzicht in anderen maakt verbinding mogelijk. En verbinding leidt tot succes.

Insights© Discovery werkt met een heldere kleurentaal en 8 persoonlijkheidstypen waarvan 72 profielen zijn afgeleid.

Deze profielen beschrijven voorkeuren die leiden tot gedrag en interactie. Zij zijn een beschrijving vrij van waardeoordelen en uitgaand van de kwaliteiten van elk individu.

De methodiek is gebaseerd op het baanbrekend werk van Carl Gustav Jung.  Andrew en Andy Lothian, oprichters van Insights, ontwikkelden hierop geïnspireerd instrumenten die ingezet worden om persoonlijke en professionele effectiviteit van mensen en teams te verhogen.

Insights© Discovery
Introductie
Hondenschool Natte Neuzen Nederweert
Sterk in maatwerk