Tijdens mijn 38-jarige militaire loopbaan en diverse uitzendingen ben ik geconfronteerd met (het belang van) verschillende vormen van leiderschap. Gecombineerd met 25 jaar ervaring in het trainen van honden, biedt dit een interessante invalshoek in de benadering van
Situationeel Leiderschap en Beïnvloeding.
Op basis van een stukje theorie, geïllustreerd met praktijsituaties uit mijn werk, worden ervaringen tussen de deelnemers uitgewisseld, worden de verschillende aspecten van het leiderschap besproken en vooral de impact van een bepaalde leiderschapsstijl.
Theorie is interessant maar onvolledig zonder praktijk. Voor de praktijk worden geen klassieke rollenspellen tussen mensen onderling gespeeld, maar werkt iedere deelnemer  met een hond.  Het werken met sociale maar duidelijk karakteristieke honden behelst enkele eenvoudige oefeningen. Enige kennis van honden is helemaal niet nodig.
Waarom werken met honden? Omdat honden geen boodschap hebben aan status van een persoon. Er wordt dus onmiddellijk en onbevangen een spiegel voorgehouden.
Tijdens de oefeningen wordt je dus geconfronteerd met een prompte, eerlijke reactie op ieders eigen leidersschapstijl. Uiteraard wordt dit alles vervolgens geëvalueerd, zodat deze ervaring een bijblijvende verrrijking is in de beïnvloeding van je directe omgeving.

Deze workshop duurt een hele dag (2 dagdelen) en kunnen gegeven worden op diverse locaties. De locatie is te bepalen in overleg.
Voorwaarden en prijzen op aanvraag via mail of contactformulier.
Situationeel Leiderschap
Hondenschool Natte Neuzen Op locatie